mandag 18. mai 2015

Kjøttbrød med bacon og omnsteikte rotgrønsaker




I dag får du oppskrift på ein lettvint og grei middag som passar både til kvardag og helg.
Her skal alt steikast i steikeomnen. Eg synest det er veldig godt med omnsteikte rotgrønsaker - dei får liksom ein heilt anna smak enn om dei er kokte. Og i kombinasjon med dette deilige kjøttbrødet vart det veldig smakfullt.



Her er oppskrifta:

KJØTTBRØD:
4 pers.

ca.400 g. karbonadedeig eller kjøttdeig
1 ts.salt
1/4 ts. pepper
1ts. oregano el. provencekrydder
2 strøkne ss. potetmjøl
2.5dl vatn (eller mjelk)
1 egg (kan sløyfast)
litt reven eller finhakka løk(kan sløyfast)
Ca. 8 tynne strimlar bacon.
---------
6-8 middels store poteter
3-4 gulrøtter
2 -3 løk
3 dl. buljong (vatn + terning)
2 ss smelta smør
1 1/2 ss soyasaus
persille

Rør kjøttdeig/karbonadedeig seig med saltet. Tilset krydder og potemjøl og bland godt. Spe med væska litt etter litt. Rør evt. inn egget tilslutt saman med løken.  Ha farsen over i ei smurt ildfast form.
Du kan enten bruke ei stor form slik at du får grønsakene ved sidan av eller to mindre slik at dei går ved sidan av kvarandre i steikomnen. Form farsen til eit avlangt brød. Bruk ein slikkepott eller hendene dyppa i kaldt vatn. Dekk overflata med baconstrimlar.
Sett steikomnen på 250 grader og begynn på grønsakene.




Skjer poteter i båtar (du bestemmer sjølv om du vil skrelle dei, eg likar dei med skalet på)
gulrøtter i skiver og løk i båtar. Forvell løk og gulrot i buljongen 3-4 minutt. Ta vare på buljongen, den kan brukast til saus. Legg poteter, løk og gulrot rundt kjøttbrødet eller i ei eiga form slik eg har gjort. Ringle over smelta smør og soyasaus. Sett midt i omnen og reduser varmen til 200 grader.
Slå ca 1dl av buljongen over grønsakene etter ca halve steiketida. Rør litt i grønsakene underveis i steikinga. Steikast ca. 45min til grønsakene er mjuke og gyldne og kjøttbrødet gjennomsteikt.



Server direkte frå forma om du lagar det i ei stor eller ha brødet over på eit  serveringsfat og 
dander grønsakene rundt. Klipp over persille  og server :)



 Ønsker du meir saus til kan du bruke resten av buljongen og tilsette litt brun maizenna.
Men denne retten er så saftig at det er ikkje behov for så mykje saus til.





Nydelig mat som både er lettvint, rimelig og barnevenleg!








Velbekome, håper denne retten kan falle i smak!

Helsing Alva

1 kommentar: